Rekord született a MÁV-Volán véradónapján

Megosztás

Ahogy arról néhány nappal ezelőtt írtunk, a MÁV-Volán csoport tizennégy helyszínen, köztük Szolnokon várta véradásra az önkénteseket. Most arról számoltak be, rekord született a résztvevők számát illetően országosan.

A Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel (VOKE), a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve a MÁV-Volán csoport idén tizenhetedik alkalommal szervezte meg az országos véradónapját.

December 8-án számos nagyobb városban, Békéscsabán, Budapesten, Debrecenben, Dombóváron, Hatvanban, Kaposváron, Miskolcon, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon és Szombathelyen volt lehetőség véradásra.

Az összes helyszínen több, mint négyszáz véradó döntött úgy, hogy részvételével segíti a kezdeményezés sikerességét, köztük vasutas munkatársak és civilek, utasok egyaránt.

„Az esemény szervezői a szeretet ünnepének közeledtével az önzetlen segítségnyújtás fontosságára, az utasok és a vasutasok összefogásának jelentőségére hívják fel a figyelmet. Elég egy óra, hogy életet mentsünk!” – írja a MÁV Zrt. közleményében.

A véradás egy olyan egyszerű és de hatékony módja az életmentésnek, amely mind az egyének, mind pedig a társadalom számára rendkívül fontos. A véradás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy biztosítani lehessen a megfelelő vérkészleteket a sürgősségi helyzetek, műtétek és betegségek kezeléséhez, ehhez járult most hozzá a MÁV szervezésében több száz ember.

Kép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek